Což takhle dát si … Majonézu?!


Ano, čtete správně. Majonézu!

 

Věřili byste tomu, že existuje země, ve které by se pizza

bez této přísady téměř neobešla?

 

Tak zkuste hádat jaká země to asi tak bude...

Když se tradiční velké řetězce specializované na pizzu jako

Domino’s nebo Pizza Hut chtěli usadit na japonském trhu,

zjistili že s tradičními kombinacemi je to téměř nemožné.

Japonci je totiž nepřivítali s nadšením. Jejich dosavadní rece-

ptury a představy o pizze byly naprosto rozdílné. A tak stáli

před volbou zda-li trh opustit, nebo se mu přizpůsobit. Nakonec

sestavili tým, který měl vyvinout pizzy které budou Japonci

milovat.

 

Pizza, kterou vidíte na obrázku se jmenuje „Mayo Jaga“  a

najdete na ní ingredience jako: brambory, kukuřici, papriku,

pancettu, a hromadu majonézy. Za 33cm pizzu zaplatíte

3.200¥ což je v přepočtu 645 Kč.

 

Děti zde milují tzv. „Shrimp Mayonnaise“ na které jsou

krevety, kukuřice a sýr řádně promíchaný s majonézou.

 

Ale ať nejsme jen u majonézy, jednou z nejoblíbenějších pizz

mezi Japonci je i například „Cheese and Honey“ pizza. Ta

nemá žádnou omáčku a najdete na ní pouze mix sýrů se cherry

rajčátky, který je následně zalitý medem.

 

Nutno ještě podotknout že japonská majonéza není úplně jako

naše majonéza, kterou si umíme představit, např. jako Hellman´s.

Japonská majonéza se vyrábí z jablečného a sladového octa roz-

míchaného pouze s vaječnými žloutky a tím pádem je daleko

sladší než ta, na kterou jsme zvyklí.

 

Tak co, dali byste si pizzu s majonézou?